Marlou Reijnders Professionele Visagie Opleiding:
Scharnerweg 10, 6224 JG Maastricht tel : 043-3615745


Candy Jacobs

Ik heb eerst de basisopleiding bij Marlou gevold en erna de masterclass. Marlou geeft met liefde les, is goed in haar vak en weet dit ook zo over te brengen naar haar leerlingen. Iedereen krijgt de kans om zijn of haar visagie eigen te maken en Marlou helpt je hierbij.
Ik ben altijd graag naar de les gekomen. In de basisopleiding heb ik al veel geleerd. Maar doordat ik nog verder ben gegaan met de masterclass merkte ik dat ik steeds zekerder werd. De thema's van de masterclass zijn leuk en je leert steeds meer van de visagie.
Zeker een aanrader!

vrijdag 22 maart 2019 09:39
Jolanda

Ik ben in 2017 begonnen met de Basis Visagie Opleiding bij Marlou en ik vind de passie waarmee de lessen gegeven worden geweldig en ook zeer professioneel!

Elke les wordt je uitgedaagd en geprikkeld om het beste van jezelf te geven. Niet alleen ik geniet van elke les, maar ik hoor ook van mijn modellen hoe leuk ze het vonden en vooral ook de geweldige sfeer tijdens de lessen.

Jolanda

vrijdag 22 maart 2019 09:38
Fabienne Perot

Een visagistenopleiding is voor mij een lang gekoesterde droom die ik nu waar hebben kunnen maken.

De opleiding bij Marlou Reinders is leuk, professioneel en maakt het visagisten vak nog leuker gaandeweg de lessen.

Tevens geeft ze met haar netwerk cursisten een kans om verder te komen in de branche.

Ik kan het iedereen van harte aanbevelen en ben blij dat ik bij Marlou ben terecht gekomen. Het is voor mijzelf gemakkelijk aangezien ik dichtbij woon maar dat er mensen van veraf komen om de opleiding bij Marlou te volgen geeft wel aan hoe hoog zij staat aangeschreven. Zeker doen !!!!

vrijdag 22 maart 2019 09:37
Danielle Crals

Gestart met de basisopleiding in 2014 en hier heb ik geen moment spijt van gehad! Je krijgt veel technieken aangeleerd vele thema's komen voorbij zoals bruids make-up, avond, film en theater make-up en nog vele andere thema's maar het belangrijkste is dat je leert wat visagie is en wat het inhoud. Je gaat vanaf les 1 professioneel van start in een hele gemoedelijke/ontspannen sfeer geen vraag is teveel gesteld en er wordt op ieders niveau les gegeven. Ook heb ik tijdens mijn opleiding diverse opdrachten mogen doen en werd er zelfs op het werk door Marlou over opgebeld waarvoor ik haar heel dankbaar ben!

Na het afronden van de basis wou ik al snel meer en besloot de masterclass te gaan volgen. Dit was voor mij de kers op de taart! Tijdens deze lessen komen er nog meer technieken aan bod en ontwikkel je een eigen stijl er is veel vrijheid en voor mij dus veel mogelijkheden om los te kunnen gaan met creativiteit. Elke donderdag avond stond ik weer te popelen om naar de les te kunnen gaan en wat moois te creëren.

Deze opleiding is het dubbel en dwars waard geweest voor mij ik heb mijn rust en passie gevonden in visagie. Marlou bedankt voor deze ervaringen, lessen en je support.

vrijdag 22 maart 2019 09:36
Myra Pesch

De basisopleiding bij Marlou Reijnders is voor mij omgevlogen. Een echte aanrader! Het accent van de opleiding ligt op techniek en correctie. Je leert het gezicht uitgebalanceerd “vorm te geven”, waarbij je vooral de mooie punten in het gezicht extra accentueert en de mindere punten leert te verdoezelen. Uiteraard komen verschillende oog- en liptechnieken en een mooie bruids- en avondmake-up ook uitgebreid aan bod. Tijdens en ook na deze opleiding heb ik al aan een aantal leuke opdrachten mogen meewerken, waaronder film, fotoshoot en het geven van workshops. Deze opleiding heeft mij een andere en positieve richting gegeven aan mijn leven!

Voor mij was mijn visagie opleiding compleet, door het volgen van de Masteropleiding.

Bij de basisopleiding staat de techniek van het aanbrengen van make-up centraal: correctie, camouflage en shapen. Zo staat bij de Masteropleiding, vrijheid, eigen initiatief en interpretatie en véél creativiteit centraal. In deze vervolgopleiding leer je alle facetten van het vak beheersen. Ook haartechnieken spelen, zowel voor de basis- als Masteropleiding een belangrijke rol. Doordat je veel wordt ‘vrijgelaten’ in het maken van een mooie of excentrieke make-up, leer je, in mijn geval, over je onzekerheden heen te stappen. Je wordt zelfverzekerder en door het volgen van de Masteropleiding ben ik meer uit mijn comfort zone gekomen. Voor degenen die hun kennis willen uitbreiden en hun vakgebied willen verleggen naar film, tv, video is dit een mooi vervolg.

vrijdag 22 maart 2019 09:35
Charlotte Geerts

Mijn naam is Charlotte Geerts, ik ben 44 jaar en woon en werk in Swalmen. Mij zoon Ian is drummer in een band, en nadat ik tijdens een benefietoptreden de visagie van de zangeres had gedaan adviseerde de daar ook aanwezige kapper Vasco mij zeker weer iets in dit vak te gaan doen. Opnieuw enthousiast geworden besloot ik mijn oude roeping nieuw leven in te blazen en de draad weer op te pakken.

Om weer helemaal up to date te worden in dit vak heb ik toen contact gezocht met Bianca Aben die net een visagieopleiding gestart was in Roermond aan de kappersacademie.
Na wat aanvankelijke opstartproblemen heb ik deze opleiding van 30 weken succesvol doorlopen en met een diploma afgerond.
Ik was echter niet geheel tevreden over datgene wat deze opleiding aan mijn kwaliteiten had toegevoegd, mede omdat ik inmiddels mijn eigen bedrijf gestart was en mijn klanten echt het allerbeste wilde bieden wat er op visagiegebied te krijgen is!

Al voor ik aan de opleiding in Roermond begon kwam ik in contact met Marlou Reijnders uit Maastricht en vanaf dat eerste telefoontje was er onmiddellijk een klik! Daar ik echter reeds had toegezegd in Roermond heb ik besloten de opleiding in Roermond te volgen, achteraf gezien waarschijnlijk niet de juiste beslissing maar op dat moment wel de meest logische.

Ook tijdens mijn opleiding in Roermond bleef ik contact houden met Marlou Reijnders en mijn sympathie voor haar nam echt met de dag toe, wat een fantastisch mens !!
Ondanks dat ik de opleiding niet bij haar volgde stond zij mij, geheel belangeloos!, met raad en daad terzijde!
Al snel werd mij duidelijk dat ik , wilde ik echt mijn vak leren beheersen, bij haar de Masterclass/opleiding moest gaan volgen, en nergens anders. Voor mij stond als een paal boven water dat alleen zij mij de echte kneepjes van het vak kon leren .
Eenerzijds omdat zij over een enorme ervaring en vakkennis beschikt, anderzijds,misschien wel nog veel voornamer,omdat zij gewoon een hele warme persoonlijkheid is met echte liefde voor haar vak en de mensen die ze daarin ontmoet.

Zo gezegd, zo gedaan en in Juni j.l. gestart met de Masterclass Professionele Visagie Opleiding bij Marlou.
Er ging echt een wereld voor mij open, wat een verschil met mijn eerdere opleidingen,wow!!
Door mijn actieve loopbaan als visagiste en mijn opleiding in Roermond dacht ik al behoorlijk gevorderd te zijn, maar het niveau waarop hier lesgegeven wordt lag toch echt nog veel hoger.
Ik moest dan ook alle zeilen bijzetten, en merkte ook dat mijn basis op sommige punten net niet voldoende was. Op dat moment had ik er ook oprecht spijt van dat ik niet vanaf het begin bij haar les had genomen, maar prijsde mijzelf gelukkig met deze nieuwe kans Marlou schaafde deze punten op heel natuurlijke wijze bij en uiteindelijk heb ik deze Masterclass bijzonder succesvol afgesloten en durf mij nu gerust een echte vakbekwame, professionele visagiste te noemen.
Ik merkte tijdens mijn werkzaamheden dat ik al vanaf het begin van de Masterclass PVO veel meer te bieden had aan mijn klanten. De schat aan praktijkervaring die Marlou met mij deelde heeft mij vanaf het begin gewoon veel beter gemaakt, waardoor ik mijn klanten nu gewoon het beste kan bieden. En dat is toch uiteindelijk het doel van zo´n opleiding!

Noemenswaardig is ook de fantastische sfeer die zowel Marlou als haar opleiding uitstralen. Een sfeer die ontegenzeggelijk ook op de deelnemers-studenten uitstraalt. Iedereen kwam met veel plezier naar `school` en het was ondanks het harde werken ontzettend leuk en gezellig, en in zo´n sfeer gaat leren ook simpelweg veel gemakkelijker. Ik durf dan ook gerust te stellen dat er geen betere plek is om echt goede visagie te leren dan bij Marlou Reijnders in Maastricht!

Lieve Marlou, ik ben heel blij dat ik je heb leren kennen. Niet alleen omdat je me gewoon ontzettend veel heb geleerd en het beste in mij als visagiste naar boven hebt gehaald, maar ook omdat ik je gewoon een hartstikke leuk mens vind!
Wat heb ik een geluk gehad dat jij mij onder je hoede hebt genomen,echt super!
Bedankt voor alles en ik verheug me nu alweer op de cursus haartechniek die ik nog bij je ga volgen. Wordt vast weer heel leerzaam EN gezellig.

Tot dan, liefs Charlotte
Charlottes’s Visagie Swalmen

vrijdag 22 maart 2019 09:33
Patricia Mensinga

Ik ben Patricia Mensinga, 32 jaar.
In maart 2010 begonnen met de ProfessioneleVisagieOpleiding Marlou Reijnders.
Altijd een passie gehad voor cosmetica, styling, mode en er eigenlijk nooit wat mee gedaan.
Ik heb eigenlijk een beetje vanalles gedaan totdat ik besloot toch dat te doen wat ik echt leuk vond.
Na het de eerste les, wist ik gewoon dat ik in deze wereld thuis hoorde.
Tijdens mijn visagie opleiding (december 2010) kwam er een vacature vrij bij Dior, als Beauty Advisor. Ik heb hiervoor gesolliciteerd en eigenlijk alles op me af laten komen...
En tijdens de eerste 2 sollicitatie rondes wist ik eigenlijk niet echt of dit wel iets voor me was. Marlou en mijn man hebben me tijdens dit proces gesteund door aan te geven het gewoon te proberen.
Uiteindelijk was ik zover dat ik in "het huis van Dior" zat met nog meer kandidaten, met nog heel veel zware trainingen in het vooruitzicht, dit was dan ook bepalend of je een ronde verder mocht. In januari 2011 slaagde ik voor de basis visagie opleiding, en besloot ook verder tegaan met de Masterclass de VO (vervolg opleiding) en mijn sollicitatie procedure bij Dior liep nog steeds...Eind januari 2011 was het zover, ik was geselecteerd. Van alle kandidaten waren er 12 door en ik zat erbij. Hoorde officieel in het Dior team van specialisten op het gebied van make-up, huidverzorging & parfum.

Ben nu momenteel overal werkzaam door heel Nederland en zo gelukkig in wat ik doe. Mijn werk is echt afwisselend, kom veel leuke mensen tegen en ik vertegenwoordig en sta voor een geweldig haute couture merk.
Daarnaast doe ik ook nog diverse visagie opdrachten en om up to date te blijven bezoek ik nog regelmatig PVO Marlou Reijnders, soms om samen met Marlou Reijnders les te geven...
Ik ben inmiddels klaar met de masterclass en denk nu achteraf had ik alles maar eerder gedaan. Maar ja, je bent nooit te oud voor te leren. Hoop in dit vak verder te groeien.

Marlou Reijnders is een geweldig lief mens, haar opleiding is zo inspirerend, je leert er zoveel. Ze laat je vrij in je eigen stijl en dat maakt iedere visagist zo speciaal, want iedereen die haar opleiding heeft gevolgd komt gegarandeerd aan de bak, zolang je maar wilt....

Patricia Mensinga

vrijdag 22 maart 2019 09:32
Nadine Loneus

In september 2010 startte ik met de basisopleiding bij Marlou Reijnders naast mijn universitaire studie psychologie. Ik beschouwde het volgen van de opleiding meer als vrijetijdsbesteding.
Nu ik de basisopleiding heb afgerond en al een aantal opdrachten heb gedaan is dat beeld helemaal veranderd. Ik zie de visagie nu echt als mijn vak waarmee ik leuk bijverdien.
Tijdens de basisopleiding heb ik door de professionele en ook individuele begeleiding van Marlou geleerd wat mijn sterke kanten zijn en welke vaardigheden ik meer moet trainen. Ook heb ik een eigen stijl ontwikkeld doordat ik de vrijheid kreeg om mijn eigen ideeën uit te voeren. Natuurlijk met feedback van Marlou waardoor ik weer op een andere manier leerde kijken naar mijn make-up.

Na de basisopleiding ben ik direct begonnen met de voortgezette opleiding. De VO is heel anders dan de basisopleiding, waarin mijn eigen creativiteit op de proef wordt gesteld. Dit is een enorme uitdaging en voelt als een grote stap vooruit als visagiste. Ik voel me nu al veel zelfverzekerder wanneer ik met een opdracht bezig ben. De basisopleiding en de voortgezette opleiding zijn voor mij een geweldige basis om in de toekomst op voort te bouwen!

Nadine Loneus

vrijdag 22 maart 2019 09:31
Svetlana

Hallo Marlou,
Bij deze wil ik u nogmaals bedanken voor de opdracht in Amsterdam. Ik mocht backstage werken voor de mode show van Sigi Perrée Downtown. Ik heb een heel leuke ervaring opgedaan en heel veel geleerd. Behalve sommige nieuwe truckjes en technieken op het visagie gebied, was het heel leuk om naar de catwalk oefeningen van de modellen te kijken. Nu kan ik ook sierlijk lopen! Zo'n ervaring is echt uniek. Je kunt het eindrezultaat zien en ook het process van de afwerking van het geheel plaatje dat op de catwalk voor het publiek verschijnt. Als je na de show het applaus hoort, dan is het ook een beetje voor jouw! En uiteraard voor u, Marlou!!! Op het nieuws blog van de website van Sigi Perrée kan iedereen de foto's bekijken.
Groetjes, Svetlana

vrijdag 22 maart 2019 09:30
Sabrina Hinricher

Hoi Marlou, ik wou je nog eens bedanken voor de leuke opdrachten die ik door jou krijg. De opdracht in amsterdam fashion weeks was helemaal geweldig en een super ervaring. En ik heb weer zoveel gelert. Ik ben echt helemaal trots ,dat ik dit naar zo korte tijd dat ik pas met de opleiding bezig ben , al aankon en zo goed heb gedaan.... En dat kon ik alleen omdat jij ons zo goed steunt en de les zo super is....dus bedankt voor alles Marlou!

groetjes Sabrina

vrijdag 22 maart 2019 09:29
Sabrina Hinricher

Hallo Marlou,

Ik will je heel erg bedanken voor alles wat je voor ons doet. De visagielessen zijn erg leuk en ik kom iedere week weer met heel veel plezier.

In december mocht ik voor de erste keer mee naar een fotoshoot van de Rabobank. Mijn erste opdracht.Het was toch een super leuke dag. Met heel veel plezier makten wij de mensen voor het shooting op.Iedereen was heel ardig , en blij met ons werk. Wat er ook heel leuk was die dag , is dat we tussendoor op de computer mochten kijken hoe ons make up op de foto eruit komt. Dat was echt leuk en heel leerzaam.Ik heb die dag daar echt super veel geleert. Ik hoop dat ik binnenkort nog meer zo leuke opdrachten zou mogen mee doen.

groetjes Sabrina

vrijdag 22 maart 2019 09:28
Lisanne

Hoi Marlou,
Bij deze wil ik je nogmaals heel erg bedanken voor alles, vooral voor het vele advies en de super leuke opdrachten die ik via jouw gekregen heb.
De opdracht bij Flikken Maastricht was een geweldige ervaring. Het was super om te zien hoe het er op een echte filmset aan toe gaat. Mijn twee dagen op de set van Flikken, als visagiste en dus crew-member, waren super! Samen met Marianne (een andere leerling) hebben we ze eens wat laten zien! De vaste visagiste van onder andere Viktor Reinier en Angela Schijf was erg aardig en vond dat we super werk hadden geleverd. Dat was nog eens een compliment waar we trots op mogen zijn. Onze make-up bleef de hele opname dag super zitten dankzij de vele tips&tricks die we van je hebben geleerd. Ik heb er ontzettend veel geleerd en vele nieuwe contacten gelegd.
Helaas komt het eindexamen al weer in zicht, wat betekend dat er nog maar weinig lessen zijn. Lessen waar ik iedere week weer naar uit kijk, en met veel plezier naar toe ga. Ik hoop dat we gewoon contact blijven houden zelfs na het eindexamen, ik ga de lessen zeker missen.
Heel veel liefs Lisanne

vrijdag 22 maart 2019 09:27
Roxanne

Hallo een hele poos terug ben ik in Huize Damiaan een klooster In Simpelveld opgemaakt door een visagiste.Wie die visagiste is weet ik echt niet meer ik wil haar naam namelijk ook in mijn site plaatsen.Is er iemand die het weet neem dan een kijkje op mijn site daar staan de foto`s van die dag ook op en stuur me dan asjublieft een mailtje nogmaales bedankt voor die gezellige dag.groetjes roxanne

vrijdag 22 maart 2019 09:25
Imke

Heerlijk die vakantie maar de visagielessen heb ik toch wel gemist! Het eerste echte voorproefje hadden we net gehad: tentamen bruidsmake-up met fotograaf! Prachtige foto"s waren het en leuk om alle modellen met mooie jurk, mooi kapsel en professionele make-up te zien! Helaas was het vrij snel daarna alweer vakantie... Maar nu mogen we bijna weer! Op naar de avond make-up, metamorfose, mannenhuid en nog veel meer! Vooral de verscheidenheid aan lessen is erg leuk bij de Basis Visagie Opleiding!
Groetjes Imke Houben

vrijdag 22 maart 2019 09:24
nicole

Hoi Marlou,
Ook ik wil een berichtje achter laten in het gastenboek! Ik ben momenteel nog bezig met de basis opleiding visagie en aangezien het zomervakantie is mis ik de lessen best wel! Ik verheug me dan ook weer als we weer beginnen. De opleiding bevalt me zeer goed en ik wil hier ook zeker mee verder gaan! Denk er zelfs over om de voortgezette opleiding ook hierna te doen.
Vriendelijke groetjes en tot snel weer!
Nicole Orbons

vrijdag 22 maart 2019 09:24
Marianne Schreurs

Hallo Marlou,
Ik heb je vandaagontmoet in "DE Bijenkorf"Ik was super enthousiast vanmorgen omdat het me zo goed lukte om 2 mensen goeg te kleden en toen kwam ik jou tegen. Ik loop al erg lang met het idee rond om het plaatje af te kunnen maken en er nog meer mee te doen. Als het goed te combineren valt heb ik erg veel interesse om iets met visagie en ook eventueel haren te doen. Het lijkt me top om voor bladen iets te doen. Groetjes Marianne

vrijdag 22 maart 2019 09:23
mersedeh

beste marlo ik heb echt heel veel van jou geleerd en heb heel goede ervaring met mi9j meegenomen naar canada ik hou altijd van je en de beste klasgenoten die erg lief waren met mij . ik ben hier ook bezig met werken als visagist met een broomde jazz singer ik zal wel de cd naar you to willen stuuren in het kort /. nog maals bedankt .

vrijdag 22 maart 2019 09:22
Katinka Jarabik

Inmiddels heb ik maar liefst 11 publicaties op mijn naam staan. Zelfs de foto met het meisje in de auto wordt gepubliceerd! daar ben ik heel trots op.

vrijdag 22 maart 2019 09:22
noortje

hoi lieve marloe.
harstikke bedankt voor de super lessen ik mis zelfs de lessen.
Heb er echt veel aan gehad,En zeker intens van genoten van iedere les.
hoef hier niet veel woorden voor te gebruiken het was echt geweldig.
heel veel liefs x noor

vrijdag 22 maart 2019 09:21
Sylvia Goossens-Schmitz

Hoi Marlou, bij deze wil ik je heel graag bedanken voor alles! De opleiding vond ik in één woord geweldig en heb dan ook veel geleerd. Bovendien heb je ons gelegenheid genoeg gegeven om ervaring op te doen. Je staat ons steeds met raad en daad bij. Dat is onbetaalbaar! Die opdrachten die wij via jou krijgen waren en zijn geweldig om te doen. Ook leuk om te horen dat je zelfs boven de rivieren bekend ben in de visagiebranche. En tijdens wedstrijden scoren je leerlingen hoog. Dat wil toch ook iets zeggen hè! Marlou, ik ben reuze dankbaar voor alles wat je voor mij hebt gedaan en nog doet. Ik hoop dan ook dat we contact blijven houden. Heel veel liefs, Sylvia

vrijdag 22 maart 2019 09:20
Frans Jacobs

Hoi Marlou,
Mede dank zij de inbreng van jouw visagisten is de shooting day gisteren tot een groot sukses geworden. Ik heb van de meiden begrepen dat ze het een heel leuke ervaring vonden. De fotografen en modellen waren UNANIEM ook zeer content over het resultaat. Ik zou het op prijs stellen als je hun dat nogmaals namens ons wil vertellen. Ik heb van iedereen nu het email adres. Bij een volgende gelegenheid ( en die komt beslist ) zal ik ze dan rechtstreeks benaderen. OK ? Mochten zich intussen nog talenten aandienen, laat ze geust met mij contact opnemen.
Over een tijdje krijg je wat resultaten te zien via ons, maar daar moet ik nog even om geduld vragen. Nogmaals dank voor je ondersteuning !!!!!!!!
mvg
Frans jacobs

vrijdag 22 maart 2019 09:20
Ad Jetten

Hallo Marlou,
we kennen elkaar wel niet, maar ik werk (als fotograaf) vaak met visagistes die bij jou de opleiding hebben gedaan. Nu ik op de site gekeken heb zie ik zelfs visagistes terug waarvan ik niet wist dat ze uit jouw school kwamen. Ik ben best kieskeurig in mijn modelkeuze en zeker ook in de keuze voor een visagiste, dus je moet wel goed werk leveren.
Zo heb ik heel wat shoots gedaan met Nio Liem en sinds kort met Sylvia Goossens-Schmitz (die ik heel lang geleden voor mij als model geposeerd heeft).
Ik hoop dat ik nog met veel van je cursisten te werken en misschien wel een keer met jou.

vrijdag 22 maart 2019 09:19
katinka Jarabik

Ja, dat was weer een tijdje geleden dat we elkaar zagen, Marlou...het gaat ook goed, erg druk is het zelfs. Toch leer je nog altijd weer bij, het boek van IMKO-opleidingen vind ik ook erg goed voor de beginnende en gevorderde visagisten. Nog steeds is Blasco een grote favouriet en dat blijft...Ik wil nog zoveel doen en niets is te gek. Een extreme make-up, een normale of de haast niet zichtbare het moet allemaal kunnen. Geef de foto van Marius met het favouriete model van mij maar een mooi plekje...

vrijdag 22 maart 2019 09:19
Nio Stultiens-Liem

Hallo Marlou,
Dat is alweer een tijdtje geleden. Ik dach nou laat ik ook wat in je gastenboek schrijven.Hoe gaat het met je , met mij gaat het goed en met de visagie gaat het ook heel goed.Ik heb al drie publicatie In het blad Playboy "bloodgeven " met fotograaf Patrick Kaas enchayenne julli 2006 en in Zoom.nl sep/oktober Met Lisa en Fotograaf DNF.en in Ego swimwearFotograaf Ad Jetten .
Ik wil je nog bedanken voor alles.
Groetjes Nio.

vrijdag 22 maart 2019 09:18
Roxanne Laplooi

Ik heb dit jaar veel geleerd en heb het ook een heel gezellig leuk jaar gevonden. Het was niet altijd even makkelijk, maar ik heb niet opgegeven. Ik wilde visagiste worden en dat word ik ook! Ik heb het jaar ook hele leuke collega’s gehad die je ook vaak steunden en je hielpen als je iets niet snapte. De modellen die ik dit jaar heb meegenomen als model, hebben mij heel erg goed geholpen om mee te gaan met mij; zonder mijn modellen had ik het niet gered. Maar ook aan mijn lerares heb ik veel steun en hulp gehad. Ze heeft de leerlingen goed geholpen, heeft goed uitgelegd hoe alles werkt en in zijn gang gaat als je een visagiste bent. Door haar heb ik ook veel zin gekregen in het tweede leerjaar visagie. Ik heb dit jaar geleerd hoe je het gezicht moet reinigen en hoe je een gezicht helemaal kan veranderen. Ik heb er echt veel van geleerd hoe het gezicht in het geheelmoet worden opgemaakt en moet worden behandeld en dat je ook vaak corrigerend moet werken. Ook hoe de foundation bij speciale gelegenheid moet worden aangebracht.Eveneens de oogtechnieken zijn behandeld waarvan ik veel heb opgestoken.. En omdat ik zelf fotomodel ben kan ik me altijd zelf opmaken als er bijvoorbeeld geen visagiste aanwezig is.
Ik wil Marlou heel erg bedanken voor haar steun, haar bedanken voor alles wat ze voor haar leerlingen heeft gedaan. Ik heb er heel veel zin in om volgend jaar de cursus weer te doen.. Ik hoop iedereen volgend jaar weer te mogen zien.
Groetjes Roxanne laplooi.

vrijdag 22 maart 2019 09:18
Powered by JoomVita VitaBook